Seizoen 2022 van start

Vanaf mei zijn wij weer elke woensdag en zaterdag geopend. Zoals gewoonlijk zullen we ook dit jaar weer nieuwe exposities hebben. De huidige, goed beoordeelde exposities zoals ‘Toen & Nu’ en ‘Ingekleurde foto’s’ blijven ook te bezichtigen.

Door de pandemie konden we in de afgelopen 2 jaren niet een volledig seizoen geopend zijn. We zijn blij dat we dit jaar weer als vanouds onze deuren in mei kunnen openen. Vanaf 4 mei zullen wij weer elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend zijn. U bent zonder reservering welkom op woensdag tussen 14.00 en 16.30. Op zaterdag zijn wij geopend tussen 13.30 en 16.00. Wij raden aan om voor uw bezoek onze website te controleren voor de actuele openingstijden en informatie.

De nieuwe exposities

De komende maanden werken we toe naar nieuwe (wissel)exposities. De online expositie ‘Rubriek onbekend’ is in februari gelanceerd. Dit seizoen zal deze expositie ook in ons informatiecentrum centraal staan. In deze expositie worden onbekende foto’s tentoongesteld en wordt de bezoeker gevraagd om mee te denken over de foto-locatie en de gebeurtenis. De ‘Rubriek onbekend’ tentoonstelling in het Watersnoodhuis zal voorzien zijn van diverse aanwijzingen die de mogelijke de plaats of gebeurtenis verklaren. Met deze expositie verweven we de reeds bestaande online expositie met de offline expositie in het Watersnoodhuis.

Luchtfoto’s van de stroomgaten zijn voor velen al bekend. Met onze nieuwe expositie die binnenkort wordt gelanceerd laten we zien waar deze foto’s precies zijn gemaakt. Ook krijgt de bezoeker actuele luchtfoto’s te zien van de locatie. Hierdoor ontstaat duidelijk beeld van de stroomgaten en de enorme gevolgen van deze dijkdoorbraken.

Dit jaar zal de bestaande ‘Toen & Nu’ expositie verder uitgebreid worden met unieke foto’s. Ook komt er een expositie over ‘Nepfoto’s tijdens de ramp’ . Want ook in die tijd werd beeld al gemanipuleerd. Hoe dit gebeurde en met welke foto’s komt u te weten in bij deze tentoonstelling, binnenkort hierover meer informatie.

Informatie voor uw bezoek

Bezoek onze expositie pagina om een greep uit onze expositie online te bekijken. Wilt u met een groep van meer dan 5 personen langskomen? Laat dit ons dan vooraf weten zodat we hier rekening mee kunnen houden in onze verdeling over de expositieruimtes. Actuele openingstijden, adresgegevens en contactinformatie vindt u op onze contact pagina.


Watersnoodhuis