Watersnoodhuis Stavenisse

Alles over de ramp van 1953 op Tholen en Sint Philipsland

Toen & Nu

Toen & Nu

In de afgelopen maanden is Sint Philipsland toegevoegd aan onze tentoonstelling Toen & Nu, een andere kijk op de foto’s van de Watersnoodramp. Bekijk de bekende foto’s van de ramp en vergelijk deze met foto’s van nu. Bezoek het Watersnoodhuis om deze prachtige tentoonstelling te bekijken.

Bekijk foto's

Krantenartikels

Onze bovenruimte is opnieuw ingericht en stond dit jaar in het teken van kranten over de ramp van 1953. Kom achter de ware verhalen die schuilgaan achter foto’s en krantenberichten. De expositie is een prachtige verzameling van allerlei kranten, uiteenlopend van lokale tot Engelse kranten.

Meer info
Krantenartikels
Ingekleurde foto's

Ingekleurde foto's

Naast de hierboven genoemde nieuwe exposities hebben we dit jaar ook ingekleurde zwart/wit foto’s van verschillende dorpskernen. Bekende foto’s komen tot leven. Via onze interactieve schermen is het mogelijk om deze zwart/wit foto's en ingekleurde foto’s naast elkaar te zien.

Bekijk foto's

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Aanrader!

Aanrader!

Een prachtig boek over de geschiedenis van Viane geschreven door Anton Stig.

Bestel

Vrijwilligers

Onze nieuwe exposities komen tot stand door onze vrijwilligers. Kun je ook wat voor ons betekenen? We zoeken nog vrijwilligers, dus stuur ons gerust een mailtje!

Mail ons
Vrijwilligers
Seizoen 2023

Seizoen 2023

Indrukwekkende plattegronden, luchtfoto's en stroomgaten nemen de bezoekers dit jaar mee in de kracht van het water die het eiland deed onderlopen. Daarnaast is het archief van Stichting Actief Stavenisse toegevoegd. Meer dan 3000 foto's van Stavenisse en ruim 20 jaar aan krantenknipsels geven een unieke kijk op het verleden van het dorp.

Lees verder