Opening seizoen 2021

Vanaf woensdag 7 juli is het Watersnoodhuis weer geopend. Dit jaar is de expositieruimte ingericht met kranten over de ramp van 1953. Verder hebben we een expositie met ingekleurde rampfoto’s en is onze Toen & Nu expositie uitgebreid. 

In de afgelopen jaren gingen onze deuren na een korte winterstop in mei weer open. Door de corona maatregelen was het dit jaar helaas niet mogelijk om ons informatiecentrum in mei al te openen. We kunnen nu gelukkig mededelen dat het Watersnoodhuis weer is geopend. Bezoekers zijn welkom zonder reservering  en zonder mondkapje, wel moet er 1,5 m afstand gehouden worden.

Onze bovenruimte is opnieuw ingericht en staat dit jaar in teken van kranten over de ramp van 1953. De ruimte bevat een prachtige verzameling aan kranten over de watersnoodramp, van lokale tot Engelse kranten. Onze Toen & Nu expositie is enkele jaren geleden gestart met foto’s van Stavenisse. Dit jaar is deze expositie uitgebreid met foto’s van Sint Philipsland. Afgelopen zomer zijn hiervoor diverse rampfoto-locaties opnieuw bezocht en vastgelegd. De foto’s van toen en de foto’s van heden laten het contract tussen 1953 en heden op een bijzondere manier zien. Naast de zojuist genoemde nieuwe exposities hebben we dit jaar ook ingekleurde zwart/wit foto’s van diverse dorpskernen. Bekende rampfoto’s gaan hierdoor nog meer spreken. Ook onze leesruimte is uitgebreid met nog meer informatie over de Watersnoodramp van 1953 op Tholen en Sint Philipsland.

Bezoek onze expositie pagina om een greep uit onze expositie online te bekijken

 

 

Openingstijden

Dit seizoen zijn we weer elke woensdag en zaterdag geopend. Op woensdag bent u welkom tussen 14:00 en 16:30, op zaterdag zijn we geopend tussen 13:00 en 16:00. Wilt u met een groep van meer dan 5 personen langskomen? Laat dit ons dan vooraf weten zodat we hier rekening mee kunnen houden in onze verdeling over de expositieruimtes. Actuele openingstijden, adresgegevens en contactinformatie vindt u op onze contact pagina.

 

 


admin