Omgeving

De ultieme plaats om te genieten van de rust

Rust
Water
Natuur

(1) Altijd al eens willen weten hoe de mensen vroeger leefden en waar ze werkten? Hoe gingen de mensen vroeger eigenlijk gekleed in de Thoolse klederdracht? Hoe zag een schoolklas eruit in 1910? En hoe leerden de kinderen in die tijd? Streekmuseum De Meestoof geeft een mooi overzicht van het vroegere leven en de cultuur op de eilanden Tholen en Sint Philipsland.

Website

(2) In het Watersnoodmuseum komt de watersnoodramp van 1 februari 1953 wel heel dichtbij. Luister naar duizenden indrukwekkende verhalen en getuigenissen over de ramp, of laat je inspireren door de hoop waarmee Nederland de wederopbouw realiseerde. De historische foto's en slachtofferlijsten nemen je mee terug in de tijd.

Website

(3) Bij Frisia Rondvaarten is altijd wat te beleven. Je kunt kiezen tussen verschillende rondvaarten. Van een zeehondensafari vanuit Zierikzee tot natuurvaartochten door Bergen op Zoom en St-Annaland. Er wordt gevaren bij mooi en minder weer. De boot heeft binnen tweehonderd zitplaatsen. Er zijn diverse arrangementen mogelijk.

Website

(4) Maisdoolhof de Zuidmoer is een hectare groot. In het doolhof s een speurtocht voor jong en oud.  Iedereen kan naar hartenlust komen speuren naar de opdrachten, uitkijktoren en niet geheel onbelangrijk naar de uitgang. Ook is er een kleine speeltuin voor de kinderen. Geniet op ons terras van een versnapering. Kijk op onze website voor de actuele openingstijden. 

Website

(7) Watersnoodhuis Stavenisse is een informatie centrum over de watersnood van 1953 op Tholen en Sint Philipsland. Elk jaar een andere expositie, houd onze website in de gaten voor de huidige expositie. Dit jaar als thema; exclusieve foto's van particulieren. Waarbij verschillende thema's aan bod komen. Ga naar de expositie pagina voor meer informatie.

Website

(10) Voor de oudere generatie is het een stukje jeugdsentiment en voor jongeren is het gewoon een prachtige ervaring. Lekker toeren op een ouderwetse Solex, met z’n tweetjes of met een hele groep. Solex Verhuur Tholen biedt een aantal leuke arrangementen aan om van uw Solexrit door de schitterende gemeente Tholen een gezellig dagje uit te maken.

Website

(5) In het Watersnoodmuseum komt de watersnoodramp van 1 februari 1953 wel heel dichtbij. Luister naar duizenden indrukwekkende verhalen en getuigenissen over de ramp, of laat je inspireren door de hoop waarmee Nederland de wederopbouw realiseerde. De historische foto's en slachtofferlijsten nemen je mee terug in de tijd.

Website

(8)  Archeologische vondsten zoals keramiek en oude kogels, Oranje-snuisterijen en informatie over de Kloveniers van Scherpenisse: ontdek het tijdens een bezoek aan De Oranjekamer in de Smalstad! Maak kennis met een stukje geschiedenis van deze oude Zeeuwse Oranjestad waar ooit Jacoba van Beieren en Frank van Borssele een kasteel hadden.

Website

(11) Koop je streekproducten via de veilingklok.Op het Zeeuwse eiland Tholen kan je streekproducten bij afslag kopen bij de enige Zeeuwse streekproductenveiling. Seizoen(streek)boodschappen, puur en lekker en vanuit de streek. De enige aardappelveiling van Nederland. De Thoolse Streekproductenveiling is er voor jong & oud.

Website

(6) Voor het huren van een fiets bent u "op Kruytenburg" aan het juiste adres. Er is keuze uit (elektrische) kwaliteitsfietsen met daarbij eventueel aanhangers en kinderzitjes. Tevens kunt u bij ons terecht voor het huren van tandems en een bakfiets. Op aanvraag en tegen een kleine vergoeding bezorgen wij de fiets(en) op de gewenste locatie.

Website

(9) Skydance verzorgt complete opleidingen, in Nederland maar ook in het buitenland. Vanaf de allereerste schermoefeningen tot en met de voorbereiding voor het theorie examen word je hierbij intensief begeleid zodat jij zo snel mogelijk als zelfstandige piloot veilig het luchtruim kiest. Kijk op onze website voor meer informatie.

Website

Zijn wij u vergeten, of wilt u wijzigingen doorgeven ? Stuurt ons dan een email via; info@watersnoodhuisstavenisse.nl. U kunt ook het contactformulier invullen door op de onderstaande link te klikken.Op deze manier houden we samen deze pagina actueel, helpt u ook mee? Op deze manier maken we samen mensen blij.

Website