Week van de Herdenking

 

Op 1 februari is het 70 jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond. Watersnoodhuis Stavenisse staat stil bij deze gebeurtenis met de ‘Week van de Herdenking’. Het informatiecentrum zal de gehele herdenkingsweek geopend zijn. 

Watersnoodhuis Stavenisse zal in 2023 voor het 9de jaar op rij de deuren van het informatiecentrum weer openen. Vanwege de 70 jarige herdenking van de watersnoodramp is het Watersnoodhuis dit jaar een week in de winterperiode geopend. Tijdens de ramp in 1953 kwamen er meer dan 160 mensen om het leven op Tholen en Sint Philipsland.

Openingstijden Watersnoodhuis 

Vanaf maandag 30 januari t/m zaterdag 4 februari bent u dagelijks tussen 14:00 en 16:30 welkom, reserveren is niet nodig. Na de ‘week van de herdenking’ zal het Watersnoodhuis sluiten en de deuren weer openen in mei 2023, zoals gebruikelijk.

Herdenkingsdienst met kranslegging

Op woensdag 1 februari is er een herdenkingsplechtigheid in de Hervormde Kerk. Om 9:30 is de aanvang voor de genodigden in  dorpshuis de Stove. Om 10:00 is er een stille tocht vanaf de Stove naar de Hervormde Kerk.

De plechtigheid begint om 10:30 in de Hervormde Kerk, de kerk is geopend vanaf 10:15. Op het programma staat onder andere een toespraak van burgemeester M.L.P. Sijbers, het persoonlijke verhaal van Koos Hage en een gedicht van Veerle Roozemond. Om 11:35 zal er een mediatief moment zal zijn door Ds. Han van Popering getiteld “Geweldiger dan water en dan wind … ” .U bent van harte uitgenodigd om de plechtigheid en de kranslegging bij te wonen, aanmelden kan via bestuurssecretariaat@tholen.nl of telefonisch via 0166 – 668330.

Om 12:00 zal de kranslegging plaatsvinden op het Van der Leck de Clercqplein. Het volledige programma van de herdenkingsbijeenkomst is te vinden op Tholen.nl.  De herdenkingsbijeenkomst is ook live te volgen via omroeptholen.nl.


admin