Seizoen 2019 van start

We hebben een prachtig seizoen achter de rug, met hele fijne reacties en lovende woorden. Woensdag 1 mei in ons nieuwe seizoen weer gestart. Dit jaar hebben wij als wisselexpositie Toen & Nu, Luchtfoto’s en Ramp 1906.

In de eerste week dat ons nieuwe seizoen geopend is hebben wij al meer dan 30 bezoekers mogen verwelkomen. Wij zijn erg blij met deze grote interesse in onze nieuwe expositie. Dit jaar hebben een nieuwe ruimte kunnen huren waardoor onze expositieruimte vergroot is. We hebben deze ruimte ingericht als bibliotheek waar bezoekers in alle rust kunnen lezen.
In onze bibliotheek vind u mappen met krantenknipsels, boeken en tijdschriften over de ramp van 1953. Verder vind u in onze nieuwe ruimte meer 3000 foto’s van Stavenisse en de bewoners van vroeger tijden, werkelijk een unieke verzameling van de Stichting Actief Stavenisse welke permanent in ons Watersnoodhuis beschikbaar zal blijven.

De Toen & Nu expositie zijn rampfoto’s van Stavenisse en foto’s van heden. Enkele foto’s zijn te bekijken op onze website. Door simpel te schuiven met de verticale lijn wordt u verrast met deze schitterende techniek. We hopen deze foto expositie in de komende tijd ook uit te breiden over de andere getroffen kernen van Tholen. Onze expositie luchtfoto’s gaat deze keer over de luchtfoto’s boven Tholen gemaakt door de KLM en door de diverse journalisten. Foto’s die de enorme verwoestingen in onze kernen vanuit de lucht laten zien. Als 3de expositie hebben we de (nog voor velen onbekende) ramp van 1906. We hebben veel fotomateriaal en informatie over deze ramp welke Oud-Vossemeer en Sint Annaland getroffen heeft.


Watersnoodhuis