Opening seizoen 2023

Italian Trulli

Watersnoodhuis Stavenisse opent zoals gewoonlijk in mei weer de deuren. Naast onze vaste expositie hebben we dit jaar een nieuwe tentoonstelling over de dijkdoorbraken en het herstel. Ook is dit jaar het archief van Stichting Actief Stavenisse in onze collectie opgenomen. Hierdoor zijn meer dan 3000 foto’s en honderden krantenknipsels van Stavenisse toegevoegd.

Op woensdag 3 mei opent het Watersnoodhuis Stavenisse na de winterperiode weer de deuren. Al negen jaar lang biedt ons informatiecentrum een schat aan informatie over de watersnoodramp, de evacuatie en de wederopbouw. Honderden boeken, krantenknipsels, foto’s, video’s en artikelen vertellen het indrukwekkende verhaal over de rampnacht van 1953. Ook heeft ons informatiecentrum verschillende interactieve exposities zoals ‘Toen & Nu’ , ‘Rubriek Onbekend’ en ‘Ingekleurde Foto’s’.

Nieuwe exposities

Door de toevoeging van het archief van Stichting Actief Stavenisse, is onze collectie nog  indrukwekkender geworden. Meer dan 3000 foto’s van Stavenisse en meer dan 20 jaar aan krantenknipsels geven een unieke kijk op het verleden van het dorp. In onze leeskamer is dit jaar een nieuwe expositie te vinden over de dijkdoorbraken en het herstel. Indrukwekkende plattegronden, luchtfoto’s en stroomgaten nemen de bezoekers mee in de kracht van het water die het eiland deed onderlopen. Oude en actuele luchtfoto’s tonen de impact en de enorme gevolgen van de dijkdoorbraken.

Openingstijden

Bezoekers zijn elke woensdag en zaterdag welkom zonder afspraak. Wilt u met een groep van meer dan 5 personen langskomen? Laat dit ons dan vooraf weten zodat we hier rekening mee kunnen houden in onze verdeling over de expositieruimtes. Actuele openingstijden, adresgegevens en contactinformatie vindt u op onze contact pagina.


admin