Herdenking Watersnoodramp 2021

Maandag 1 februari is het 68 jaar geleden dat ons land werd getroffen door de Watersnoodramp. Ter nagedachtenis zal er vanaf 10 uur een herdenking plaatsvinden bij het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk.

De jaarlijkse herdenking van de watersnoodramp is voor ons allemaal een belangrijk moment en mogen we ook dit jaar niet vergeten. Deze keer zal de herdenking helaas niet zoals gebruikelijk plaatsvinden. Door de geldende corona-maatregelen mogen we niet bij elkaar komen bij het Watersnoodmuseum. We willen daarom graag op maandag 1 februari 2021 met u de slachtoffers van de ramp van 1953 herdenken vanuit huis. Door middel van een livestream zenden we op deze pagina de aangepaste herdenking uit. Uiteraard met beelden van het monument van Gust Romijn, gelegen naast het Watersnoodmuseum, en van de bloemenkransen.

Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de Watersnoodramp in gemeente Tholen, Sint Philipsland en elders wordt, tijdens de Nationale Herdenking Watersnoodramp, een witte roos gelegd namens het gemeentebestuur bij het watersnoodmonument van Gust Romijn, naast het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze vreselijke gebeurtenis.

Na afloop van de herdenking vindt er een symposium plaats, welke u tevens kunt bijwonen via een livestream. Meer informatie is te vinden op de website van Watersnoodmuseum Ouwerkerk.

 


admin