Gedenksteen geplaatst voor Watersnoodhuis

Afgelopen week is er een gedenksteen voor het Watersnoodhuis geplaatst. Op de steen staat een plattegrond van Tholen en Sint Philipsland met daarop de dijkdoorbraken. Door het coronavirus kon er helaas geen grote opening plaatsvinden.

Voor het Watersnoodhuis in Stavenisse is er in de afgelopen weken ruimte vrijgemaakt voor het plaatsen van een gedenksteen. Op 5 november is de steen door de gemeente geplaatst. Ook de tuin achter de gedenksteen zal opnieuw aangeplant worden. In de aanplanting van de tuin zal de dijk en het water terug te zien zien.

Bij alle stroomgaten op Tholen en Sint Philipsland zijn de afgelopen tijd paaltjes geplaatst.  Elk paaltje bevat een uniek nummer, via de website stroomgat.nl zal er binnenkort meer informatie te vinden zijn over het stroomgat. Het doel van het markeringsproject is het zichtbaar maken van de historische laag van 1953: de laag met de verwoestingen door de Stormvloed van 1 februari. Dit omdat er anders niets meer te zien is van die grote vernielingen van de dijken en het land erachter.

Op maandag 9 november is in Stavenisse de ‘Tholensteen’ onthuld door burgemeester Ger van de Velde-de Wilde en Koos Hage. De steen is voor de gemeente Tholen de afronding van het ‘Project markering stroomgaten 1953’.

Meer informatie over het project is te lezen op de website van het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk en op de website van Gemeente Tholen.

[masterslider id=”33″]

 


admin